29jul
De juiste bedrijfsstructuur kiezen: C Corps vs. S Corps

Een bedrijf starten in de Verenigde Staten betekent intelligente keuzes maken over de structuur.

Daarbij zijn er twee standaardkeuze ‘s :  C Corporations (C Corps) en S Corporations (S Corps). Om deze structuren beter te kunnen begrijpen geef ik eerst antwoord op een aantal vragen die je hier misschien over hebt:

Wat is het verschil tussen een C Corp en een S Corp?
C Corp:

Dit type heeft te maken met dubbele belasting. Het bedrijf wordt belast en vervolgens worden de aandeelhouders belast op hun dividenden.
In Nederland wordt vaak de voorkeur gegeven aan een Besloten Vennootschap (B.V.), vergelijkbaar met een C Corp in de VS. Deze structuur biedt beperkte aansprakelijkheid en flexibiliteit voor groei, waardoor het populair is voor bedrijven.

S Corp:

Het is een soepeler proces. Winsten en verliezen gaan rechtstreeks naar de aandeelhouders. Hierdoor wordt dubbele belastingheffing vermeden.

Voor- en nadelen van het oprichten van een C Corp
Voordelen van C Corp:

Het is aantrekkelijk als je groots denkt – onbeperkte groei, verschillende aandelenklassen (gewone en preferente aandelen) en het aantrekken van investeerders. Maar het is een complex, kostbaar proces met veel regels.

Het is bij een C Corp toegestaan om als buitenlander, als persoon of bedrijf, aandelen te bezitten in deze Amerikaanse entiteit. De eigenaren worden juridisch gescheiden van het bedrijf. Deze bedrijfsstructuur zorgt ervoor dat de aansprakelijkheid van de aandeelhouders en bestuurders wordt beperkt.

C Corp Nadelen:

Complexiteit, kosten en strenge regels kunnen het een uitdaging maken.

 Voordelen en nadelen van een S Corp
S Corp voordelen:

Het is wat eenvoudiger. Winsten en verliezen gaan rechtstreeks naar de aandeelhouders, waardoor ze geen extra belastingen hoeven te betalen.

Er is ook een ongelooflijke aftrek van 20% op bepaalde bedrijfsinkomsten. Maar, voor zowel aandeelhouders als staatsbelastingen heeft het zijn beperkingen.

S Corp Nadelen:

Een S Corporation kan alleen worden opgericht door Amerikanen met een social security nummer. Het is niet mogelijk om als buitenlander, als bedrijf of persoon, deze entiteit te kiezen.
Ook mag een S Corp maximaal 100 aandeelhouders hebben die allemaal Amerikaans staatsburger of ingezetene moeten zijn.

Kan je als klein bedrijf beter een S of C Corp kiezen?

Voor kleine bedrijven is het vaak het beste om het eenvoudig te houden. Veel bedrijven kiezen dan voor een LLC dat wordt belast als een S Corp of C Corp. Dat bespaart op belastingen en is minder ingewikkeld. Maar het hangt er ook vanaf waar je bent gevestigd, of je een Amerikaanse staatsburger bent en wat je bedrijf nodig heeft.

Hoe zit het met grote bedrijven?

Grote bedrijven gaan vaak voor de grootsheid van een C Corp. Het maakt onbeperkte groei mogelijk, trekt allerlei soorten (buitenlandse) investeerders aan en geeft verschillende soorten aandelen uit. Ook de aansprakelijkheid voor aandeelhouders en bestuurders wordt beperkt.

Neem de volgende stap!

Inzicht in bedrijfsstructuren is cruciaal.

Of je nu een klein of groot bedrijf bent, door deze eenvoudige vragen te beantwoorden, weet je zeker dat jouw bedrijf de juiste richting opgaat. Plan een afspraak met Edward Verweij voor persoonlijke begeleiding op basis van jouw bedrijfsbehoeften.  

Tags:
Webredactie

Het team van de Van Holland Group helpt ondernemers, die hun producten of diensten willen verkopen in de Verenigde Staten. Met onze kantoren in Baarn NL, Miami & Cape Coral Florida en Houston Texas in Amerika plus een HUB netwerk in alle 50 staten zijn wij de No1 USA Specialist. - Onderzoek - Exportadvies - Inc Registreren - Begeleiding - We helpen je van A tot Z. Van de eerste marktverkenning, partner-search, company formation tot het opzetten van een complete sales- & marketing organisatie.

Aankomende evenementen

EMPOWERING INTERNATIONAL ENTREPRENEURS

Disclaimer: We geven geen juridisch advies en dit is ook geen juridisch document. Raadpleeg een advocaat om meer te weten te komen over de specifieke wettelijke vereisten per staat en land.

Scroll to top